Dania główne

Hauptgänge / Main dishes

Filet z kurczaka marynowany z grilla z dipem czosnkowym podawany z sałatką ze świeżych warzyw z sosem winegret (450g/150g)
Hähnchenfilet mariniert vom Grill, mit Knoblauchdip / Marinated grilled chicken fillet with garlic dip, salad from fresh vegetables with vinaigrette sauce
26,00 zł
Grillowany filet z kurczaka w sosie mango z miętą i orzechami serwowany na carpaccio z cukinii z rucolą i pomidorkami koktajlowymi (450g/150g) 
Gegrilltes Hähnchenfilet in Mangosoße, mit Minze und Nüssen, auf Zucchinicarpaccio mit Rucola und Coctailtomaten serviert / Grilled chicken fillet in mango sauce with mint and walnuts, on zucchini carpaccio with rucola and coctailtomaten
29,00 zł
Filet z kurczaka w sosie serowo–brokułowym z sałatką ze świeżych warzyw (450g/150g)
Hähnchenfilet in Käse-Brokkolisoße mit Frischgemüsesalat / Chicken fillet in cheese-broccoli sauce with fresh vegetable salad
29,00 zł
Duszona karkówka z sosem kurkowym i gotowanymi warzywami (450g/150g) 
Gedünsteter Schweinekamm mit Pfifferlingensoße und gekochtem Gemüse / Braised pork neck with chanterelle souce and cooked vegetables
32,00 zł
Grillowany stek z karkówki z pieczarkami, papryką w maśle czosnkowym oraz sałatką ze świeżych warzyw (450g/150g)
Gegrilltes Steak vom Schweinekamm mit Champignons, Paprika in Knoblauchbuttersoße und Frischgemüsesalat / Grilled steak of pork neck with mushrooms, peppers in garlic butter sauce and fresh vegetable salad
32,00 zł
Medaliony z polędwiczki wieprzowej owijane wędzonym boczkiem w sosie z podgrzybków serwowane z grillowaną cukinią
Medaillons vom Schweinefilet in Schweinespeck gedreht, in Maronenpilzsoße, mit gegrilltem Zucchini serviert / Medallions of pork tenderloin turned in bacon, served in Maron mushroom sauce, with grilled zucchini
34,00 zł
Rostbef z grilla z dipem chrzanowo–musztardowym z grillowanymi warzywami (450g/200g)
Rindslende vom Grill mit Meerrettich-Senfsoße, mit gegrilltem Gemüse / Sirloin steak with horseradish – mustard sauce, with grilled vegetables 
36,00 zł
Zrazy wołowe z ogórkiem i boczkiem w ciemnym sosie pieczeniowym z buraczkami i kluskami śląskimi (450g/150g)
Rindfleischrouladen mit Gurke und Schweinespeck in dunkler Bratsoße mit Rüben und schlesischen Klößen / Beef roulade with cucumber in dark barbecue sauce with beetroots and Silesian dumplings
 36,00 zł
Stek z polędwicy wołowej z bekonem i sosem z zielonego pieprzu z warzywami z grilla (450g/150g)
Steak von Rindlende mit Schweinespeck und Schwarzpfeffersoße / Steak of beef sirloin with bacon and black pepper souce
59,00 zł
Kotlet schabowy panierowany z duszonymi pieczarkami z sałatką ze świeżych warzyw
Schnitzel paniert, mit gedünsteten Champignons mit Frischgemüsesalat / Pork chop with stewed mushrooms with fresh vegetable salad
31,00 zł